Bilete PREMIERĂ Timișoara: Tache, Ianke și Cadâr - 11 oct, ora 19:00 - Opera Națională Română Timișoara

PREMIERĂ Timișoara: Tache, Ianke și Cadâr

Opera Națională Română Timișoara, Timisoara

luni, 11 octombrie, ora 19:00

Stoc de bilete epuizat.

Detalii

Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc în fața publicului textul lui Victor Ion Popa – „Take, Ianke şi Cadâr”.
Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi.

Condiții participare eveniment - actualizare 22 septembrie:

Deoarece rata de infectare din Municipiul Timișoara a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, participarea la eveniment este posibilă EXCLUSIV pentru persoanele care dețin Certificatul digital Covid19.

Detalii despre ce este Certificatul digital Covid19 și cum se poate intra în posesia lui puteți găsi aici: Detalii Certificat digital.

Certificatul digital Covid19 se poate obține aici: generare Certificat.

Care este termenul de valabilitate al Certificatului digital?

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;

certificatele de testare: 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR;

certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.

Pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatelor, autoritățile publice vor scana codul QR de pe certificat prin intermediul aplicației mobile «Check DCC»